Diyarbakır'da 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, bu sabah Eğertutmaz Deresi’nin yanında bulundu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin bir çuvalın içine konulduğunu ve çuvalın taşlarla gizlenerek 'şüphe uyandırmayacak şekilde' dere kenarına bırakıldığını ifade etti.

Narin'in ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemi sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Narin soruşturması kapsamında 21 şüpheli gözaltına alındı.

NARİN’İN KİM ÖLDÜRDÜ?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde yaşayan 8 yaşındaki Narin 21 Ağustos 2024 tarihinde evden çıkarak Kur’an kursuna gitti. Ancak narin bir daha geri dönmedi. Akrabaları ve köylüler Narin’i her yerde aramaya başlarken durum güvenlik güçlerine de bildirildi.

19 günden bu yana kayıp Narin her yerde aranıyordu cansız bedenine 8 eylülde ulaşıldı. Soruşturma kapsamında Narin’in önce ağabeyi ardından annesi ve son olarak da amcası gözaltına alınmıştı. Amcanın aracında Narine ait olduğu tespit edilen DNA’nın bulunması Üzerine de aynı zamanda köy muhtarı olan amca tutuklandı.

Cansız bedenine ulaşılan Narin’in soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamından Narin’in anne ve babasının tutuklanan amcayı cezaevinde ziyaret ettiği öğrenildi.

Kaynak: ekol tv