ABD Florida'da "SUV" aracın kanala düşmesi sonucu dokuz kişi öldü. Altısı 15 yaş ve altındaydı!. Bu, Palm Beach County'de yakın tarihteki en ölümcül araç kazası oldu. Palm Beach İlçe Şerif Ofisi; dört kişinin olay yerinde, diğer beş kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. İkisi, helikopterle hastaneye kaldırılmıştı.

1 GÜN SONRA DOĞUM GÜNÜYDÜ

Kazadan kurtulan tek kişi olan 26 yaşındaki adamın durumu ise ciddiyetini koruyor. Sürücü, 57 yaşındaki Pamela Wiggins olarak tanımlandı. 1 gün sonra doğum gününü kutlayacaktı. Raporda Wiggins'in dokuz yolcuyla ilişkisi belirtilmedi.

EN KÜÇÜĞÜ 23 AYLIK!

Diğer kurbanların kimlikleri; Leiana Alyse Hall (30), Anyia Tucker (21), Michael Anthony Hall (14), Imani Hall (9), Kamdien Edwards (5), Yasire Smith (5) Ziaire Mack (3) ve Naleia Tucker (23 aylık) şeklinde açıklandı.  Tek kurtulan kişi; 26 yaşındaki yolcu Jorden Hall olarak tanımlandı.

HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, bir güvenlik soruşturması yürütmek üzere bölgeye ekip gönderdi. Soruşturmacılar; kazanın tarım arazilerinden geçen, tarlalar ve elektrik direkleriyle çevrili iki şeritli bir yol olan Hatton'da meydana geldiğini söyledi. Şerif raporuna göre; 2023 model Ford Explorer, bir viraja yaklaşırken, bilinmeyen bir nedenden dolayı sürücüsü hakimiyeti kaybetti. SUV yoldan çıktı. Daha sonra bariyere çarptı ve su kanalına devrildi.

TERS POZİSYONDAYDI

Şerif yardımcıları ve Palm Beach County İtfaiye Kurtarma görevlileri, aracı baş aşağı ve kısmen su altında buldu. İtfaiye Kurtarma dalgıçları soruşturma sırasında kanalı aradı. Florida Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir çalışan, kanalın yaklaşık 1.8 metre derinliğinde olduğunu ve son zamanlardaki yağışlar nedeniyle çevresindeki toprağın da çamurlu olduğunu söyledi.

Muhabir: Tamer Ayeri