Manhattan'daki sergi, Nova Müzik Festivali'nin yerini yeniden canlandırmak için Tel Aviv'deki sekiz haftalık bir çalışmanın ardından hazırlandı. Serginin enstalasyonu, İsrail'in Re'im kentindeki festivalin atmosferini oluşturan nesneleri içeriyor. Yanmış arabalar, kurşunla dolu seyyar tuvaletler, boş içki şişeleri, kamp çadırları, plastik bardaklar, devrilmiş sandalyeler, spor ayakkabılar, mücevherler, sırt çantaları ve tişörtler gibi objeler, festivale katılanların coşkulu atmosferinden korkunç bir sabaha çarpıcı bir geçiş sunuyor.

Katliam Festivali müze oldu: "Müziğin Durduğu An" - Resim : 1

Serginin kurucularından Yoni Feingold, sergilenen nesnelerin çoğunun devlet varlığı olduğunu belirtiyor. Eşi Reut Feingold ise projenin kreatif direktörü olarak görev yapıyor. Sergiye gelen ziyaretçiler, festivale katılanların dans ettiği bir filmle karşılanıyor. Daha sonra, kaçan kurbanların geride bıraktığı uyku tulumları, cep telefonları ve diğer eşyaların bulunduğu "saldırı odası" ve festivalin ana sahnesinin titizlikle yeniden yaratıldığı "Nova odası" gibi bölgelere götürülüyor.

Katliam Festivali müze oldu: "Müziğin Durduğu An" - Resim : 2

Serginin üretim müdürü Virginia Fout, serginin amacını "gerçekten bir okaliptüs tarlasında olduğunuzu hissettirmek" olarak tanımlıyor. Tel Aviv'deki kurulumda gerçek ağaçlar kullanılmıştı, ancak mevsimsel kısıtlamalar nedeniyle New York versiyonu için 26 yapay ağaç üretildi. Fout, "Kamp alanında dolaşırken, farklı yükseklikteki ağaçlar arasında geziniyorsunuz. Ormanda kamp yapmanın gerçekliğini sergiye taşımak istiyoruz. Yerde de toprak var." diyor.

Katliam Festivali müze oldu: "Müziğin Durduğu An" - Resim : 3

Organizatörlerin yaklaşımı, 11 Eylül 2001'deki Dünya Ticaret Merkezi saldırısından kalma binlerce nesneyi içeren Anıt Müzesi'ni anımsatıyor. Yoni Feingold, "Projenin 11 Eylül Anıtı'na yakın olmasını hedefledik çünkü insanların kurmasını istediğimiz bağlantı tam olarak bu" diyor.

Katliam Festivali müze oldu: "Müziğin Durduğu An" - Resim : 5

Kan dökülmesini belgelemenin ve Nova Müzik Festivali kurbanlarını anmanın ötesinde, serginin organizatörleri, özellikle ayrılıkçı anlarda bile insanları bir araya getirmek için müziğin evrenselliğine değindiğine inanıyor. Feingold şöyle ekliyor: “Müzik uluslararası bir dildir. İster Coachella ister Governors Ball veya Glastonbury olsun, oraya kendimizi bağlı hissettiğimiz için gidiyoruz. Bu festivale yurt dışından yüzlerce kişi geldi. Hindistan, Brezilya, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nden DJ'lerle yapılan bir işbirliğiydi."

Vincent van Gogh'un ikonik tablosu canlandı! Vincent van Gogh'un ikonik tablosu canlandı!

Sergiden elde edilecek gelir, kurbanları anma, festivalden sağ kurtulanları rehabilite etme, Nova Kabilesi topluluğunu destekleme, eğitimi teşvik etme ve rehinelerin geri dönüşü için çağrıda bulunma için kullanılacak. Sergi için açılan internet sayfasında bir dizi uyarı bulunuyor:

"İçeriğin bir kısmının hassas ve grafik niteliğinde olması nedeniyle Sergi 16+ yaş grubu için tavsiye edilir. Bu sergide silah sesleri, bağırışlar, titreyen ışıklar, karmaşık ve izlenmesi zor içerikler ve hayatta kalanların ifadeleri yer alıyor. Bedenler bulanık. Sergiye giriş ziyaretçinin inisiyatifindedir. Yapımcının herhangi bir zihinsel yaralanma ya da travma konusunda hiçbir sorumluluğu yoktur.

Kişi başı en fazla 8 bilet rezerve edilebilen sergi için her bir bilete 2 dolar rezervasyon ücreti ekleniyor. Bilet fiyatları 18 ila 180 dolar arasında değişiyor."

Kaynak: HABER MERKEZİ