Nijerya'nın kuzeybatısındaki bir kasabanın sakinleri, pirinç çiftçileri ve balıkçılar tarafından haftalarca süren avın ardından bir su aygırının yavrusuyla birlikte öldürülmesini kutladı. Kebbi eyaletine bağlı Yauri kasabasında yaşayanlar, bir balıkçıyı öldüren su aygırından korkmaya başlamıştı.

SAYILARI AZALIYOR

Bu durum, Kebbi eyalet hükümetinin, Nijer Nehri kıyısında yaşayan toplumun güvenliği için hayvanın öldürülmesini emretmesine yol açtı. Nijerya'daki su aygırı popülasyonu son birkaç on yılda hızla azaldı. Tahminlere göre şu anda çoğunluğu koruma alanlarında yaşayan yaklaşık 100 hayvan var.

ETİ HALKA DAĞITILDI

Yauri'deki su aygırı, onu öldürmek için "zagos" adı verilen yerel yapım mızrakları kullanan gençler tarafından izlendi. Cesedi daha sonra bir tekneyle üst düzey yöneticilerden birinin sarayına götürüldü. Burada kesildi ve eti yerel halka dağıtıldı.

SÜREKLİ ZARAR VERDİ

BBC'ye konuşan bölge sakini Sani Yauri, "Biz balıkçı ve çiftçilerden oluşan bir kasabayız. Bu su aygırı, saldırı korkusuyla birçok kişinin dışarı çıkmasını engelledi. Bir kişiyi öldürmenin yanı sıra, birini de ciddi şekilde yaraladı. Ayrıca tarım arazilerimize düzenli olarak verdiği zararı da unutmamak gerek" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ