Meksika'nın sahil kenti Acapulco'da yaşayanlar, geçen ekim ayında meydana gelen yıkıcı fırtınanın yaralarını sarmaya çalışan bölgede ikinci felaketi yaşadı. En az beş kişinin ölümüne ve mahallelerin su altında kalmasına neden olan kasırganın ardından ortalık mahşer yerine döndü.

YÜRÜMEYE ÇALIŞTILAR

Otis Kasırgası'nın yaklaşık bir yıl önce yıkıma yol açması ve onlarca can kaybına neden olmasından sonra, aileler eşyalarını sımsıkı tutarak çamurlu nehirlere dönüşen sokaklarda yürümeye çalıştı.

SIRADA BEKLİYORLAR

Yerel medya, arabaların sürüklendiğini ve iplere tutunan insanların güvenli bir yere çekildiğini gösteren videolar yayınladı. Bir süpermarketin dışında kuyrukta bekleyen Barbara Encinas, "Çaresiz durumdayız" dedi.

KORKUNÇ GÜNLER

AFP'ye konuşan kadın, "Henüz Otis Kasırgası'nın etkisinden kurtulamadık ve şimdi daha da kötü görünen bir durumla karşı karşıyayız" diye konuştu. Sırada bulunan Rocio Parras ise Acapulco'nun yine "korkunç günler" yaşadığını söyledi.

SAYI DAHA YÜKSEK

Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, en az beş kişinin öldüğünü söyledi. Ancak yerel medya daha yüksek sayı bildirdi. Milenio televizyon kanalının haberine göre; aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ