Tarım ve Orman Bakanlığı, peynir alışverişlerinde tüketiciyi yanıltmamak amacıyla önemli bir adım attı. Gıda güvenliği çerçevesinde Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği güncelleniyor.


Ücretsiz Tabakta Peynir Stok Fotoğraflar
Bakanlığa bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni Peynir Tebliği taslağı, kamuoyunun ve ilgililerin görüşüne sunuldu. Taslakla birlikte, eritme peynirlerin tulum, örgü, çeçil, dil, tel ve kaşar peyniri gibi geleneksel peynirlerle benzerlik göstermesi ve bu yolla tüketiciyi yanıltması yasaklanacak.

Ücretsiz Kahverengi Tahtada Yiyecek Stok Fotoğraflar

Eritme peynirlerin etiketlerindeki punto büyüklüğü ise en az 1-2 milimetreden 3 milimetreye çıkarılacak. Ayrıca, çeşnili peynirlerde kullanılan toplam çeşni oranı yüzde 6 ile sınırlandırılacak.

Ücretsiz Kahverengi Ahşap Doğrama Tahtasında Peynir Ve şarap Stok Fotoğraflar

Çeşni amaçlı sert kabuklu meyveler, yağlı tohumlar ve tahılların ezme veya püre şeklinde kullanımı da yasaklanacak.

Ücretsiz Ahşap Tepsi üzerinde Peynir Fotoğrafı Stok Fotoğraflar

Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, üretiminde tamamen aroma verici kullanılan gıdaların etiketlerinde gerçek gıda görsellerinin kullanılmaması gerektiği vurgulandı.



Ücretsiz Yakın çekim Peynir Stok Fotoğraflar

Ayrıca, gıda adının aynı büyüklükte, aynı yazı tipinde ve arka plan rengi ile kontrast oluşturacak şekilde yazılması gerekecek. Karışıklığa yol açabilecek gıdaların adında ve etiketinde, özelliklerini taşımadığı başka bir gıdanın adıyla birlikte “… tadında”, “… lezzeti” gibi ifadelerin kullanılması da yasaklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ