Yetkililer; Meksika'daki polis güçlerinin, uyuşturucu kartellerinin giderek daha ölümcül ateşine maruz kaldığını söyledi. Michoacan'ın Başsavcısı Adrian Lopez, silahlı kişilerin, Coahuayana Kasabası'nda toplum polisi teşkilatından yedi kişiyi vurarak öldürdüğünü doğruladı.

NİSPETEN EĞİTİMSİZ

Meksika kırsalındaki kasabaları boşaltan kartel savaşları karşısında birçok yer, halkı korumak için gönüllü olarak çalışan veya küçük bir ücret alan, nispeten eğitimsiz üyelere sahip "toplum polisi"ne yöneldi.

KOKAİN SEVKİYATI

Ancak kasabalıların güvenini kazanmış olsalar da, bu kişiler, topraklarını ele geçirmek isteyen kartellerin ateş gücüne yetişemiyor. Eyalet savcısı Lopez; saldırının, uyuşturucu kartellerinin kokain sevkiyatının ana rotası olan kıyı bölgesini kontrol altına almak için verdiği mücadeleyle ilgili olduğunu söyledi.

BÖLGEDEN KAÇTILAR

Meksika'nın en yoğun yerli nüfusuna sahip bölgelerinden biri olan Chiapas'ın Guatemala sınırına yakın bir bölge, uyuşturucu çetelerinin kontrolü altına girdi. Bu durum, Chiapas sakinlerinden bazılarının pes edip komşu Guatemala'ya kaçmasına neden oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ