Çin'in deniz komandoları, kuş kılığına sokulmuş insansız hava araçlarıyla bir muharebe tatbikatı yaptı. Burada elektrikli kaykaylar ve jet motorlu sörf tahtaları da kullanıldı. Görüntülerle birlikte adeta gövde gösterisi yapıldı.

KANAT ÇIRPIYOR GİBİ

Dışarıdan bakıldığında kartal ve serçe gibi kanat çırpacak şekilde tasarlanmış İHA'lar, herkesi şaşkına çevirdi. Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun 97'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla canlı atış tatbikatı düzenlendi.

USTALIKLA KULLANDILAR

Savaş gösterisinde elektrikli kaykaylar, jet motorlu sörf tahtaları ve diğer aletler sergilendi. Komandoların göl üzerinde, sörf tahtalarını ustalıkla kullandıkları gözlendi. Bir komando, kuşa benzeyecek şekilde tasarlanmış kanatlı bir insansız hava aracı fırlattı.

4A91C4Ab5D27Ba32Ee8Ff04Ad20Dca74

HAVAYA FIRLATTI, UÇTU!

Saldırı tüfekleriyle silahlanmış yarım düzine komando, elektrikli kaykaylarla ağaçların arasından çıktı. Devlet televizyonunun sunucusu, kaykayların elektrikli olduğunu söyledi. Grubun başındaki komando, dev bir kartala benzeyecek şekilde tasarlanmış İHA tutuyordu. Kaykay kullanırken İHA'yı havaya fırlattı ve uçup gitti.

DUVARA ÇARPIP PATLADI

İnsansız hava aracı, planlandığı üzere bir duvara çarparak patladı. ABD Ordusu, 2025 mali bütçesinde düşük maliyetli insansız hava araçları geliştirmek için 2.4 milyar dolar talep etmişti.
 

Muhabir: Tamer Ayeri