Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karnelerini alarak yaz tatiline girdi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca 1,2 milyona yakın öğretmen ve öğrenciler, 11 Eylül 2023'te ders başı yapmıştı. Bugün ise ikinci dönem sona erdi ve öğrenciler yaz tatiline "Merhaba" dedi.

Demirmahir2....

Bu yıl, ortaokul öğrencilerine yeni tasarlanmış karneler dağıtıldı; notların yanı sıra sosyal etkinliklere katılım da değerlendirildi. Öğrenciler için geçme kriterleri de güncellendi: Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersden başarısız olanlar bir üst sınıfa geçebilecek. Ancak 9. sınıflarda 4 ders ve üzeri zayıfı olanlar sınıf tekrarı yapacak. Türkçe baraj puanı ise 70'e yükseltildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılında ise Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yeni müfredat uygulanacak. Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlayarak kademeli olarak hayata geçirilecek.

2

MEB, 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan başlayarak tüm kademelerdeki öğrenciler için "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" alanlarında ücretsiz yaz okulları açacak. Ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri içinse akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenecek.

Yaz okulları ve kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde ve halk eğitimi merkezlerinde gerçekleştirilecek. Kurslar, 29 Ağustos'a kadar devam edecek ve 2 Eylül'de yeni eğitim öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarıyla sürdürülecek.

Öğrenci ve kursiyerlerden kurs ücreti alınmayacak ve kurslar haftada 5 gün, gün içinde 2 saatten fazla olmayacak şekilde planlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ