28 yaşındaki Katarina Jovanovic, kasıtlı öldürme suçundan 7 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Jovanovic'in 12 Eylül 2023'te evde gizlice doğum yaptıktan sonra bebeğini daire penceresinden aşağı attığını belirtti. Henüz birkaç dakika önce doğmuş olan bebek, yaklaşık dört metre yükseklikten düşerek kafatasının parçalandığı tespit edildi.

Jovanovic, mahkemede çocuk sahibi olmanın, lüks bir otomobil üreticisinin hukuk departmanında yönetici olarak kariyerini mahvedecek bir engel oluşturacağına inandığını ifade etti.

Savcı Mareike Hafendoerfer, “Sanık, mesleki ilerlemesi için hayat planlarını bir çocuk uğruna ertelemeye hazır değildi. Bu, bebek doğduğunda verdiği karardı ve sonuç olarak cinayet mahkumiyeti için gereken kriterler yerine getirildi” şeklinde konuştu.

Jovanovic’in avukatları ise müvekkillerinin evde tek başına doğum yaparken bebeği yanlışlıkla düşürdüğünü ve hamile olduğunun farkında olmadığını savundu. Avukatlar, “Kanlı bebeği aniden eline aldığında psikolojik olarak olağanüstü bir durumla karşı karşıya kaldı. Çocuğun pencere pervazına nasıl düştüğü henüz belirlenemedi” dedi

Kaynak: HABER MERKEZİ