Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), İBB Bölgesel İstihdam Ofisi ve ilçe belediyeleri iş birliği ile ‘Kariyer Fırsatları Buluşması’ düzenlendi. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa çok sayıda iş arayan vatandaş ile 100’ün üzerinde firma katıldı. İşsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla iş arayanlarla işverenleri bir araya getiren buluşmada ayrıca CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri konulu seminerler de verildi. Program ile iş gücü piyasasının geliştirilmesi ve ilçe ekonomisinin güçlendirilmesi hedefleniyor. 

 “ÇOK GÜZEL BİR ORTAM VAR” 

Özel bir şirkette işe alım yetkilisi olarak görev yapan Hüseyin Akdağ, ilçelerde kurulan istihdam ofisleri ile iş arayanlara daha hızlı ulaştıklarını belirterek şöyle konuştu: Burada, halka ulaşabilmek ve istihdam olanağı oluşturmak adına bize büyük bir fırsat sunuldu. Emeği geçenlere ayrıca teşekkür ederim. Çok güzel bir ortam var; adeta bir şenlik havası içinde geçiyor. İnsanlar, hayallerindeki işe kavuşmanın umuduyla buraya geliyorlar ve gördüğüm kadarıyla bugün birçoğu, gerek bizim firmamızda gerekse diğer firmalarda bu hayallerine ulaşmaya bir adım daha yaklaştılar.

 “İŞ ARARKEN ZORLANMIYORUZ” 

Kariyer Fırsatları Buluşması’na iş aramak için gelen Zafer Aslan da pek çok iş fırsatı olduğunu belirterek şunları söyledi: Bugün buraya iş aramak için geldim. Ülkemizde iş sıkıntısının oldukça fazla olduğunu görüyorum. Bu nedenle vatandaşlarımız geçinmekte zorlanıyor. İşverenlerle iş arayanları buluşturma konusunda başarılı bir çalışma yapıldığını görüyorum. Bu tür tanışma ve buluşmalar da oldukça faydalı oluyor. Şu an için memnunum. 

Kaynak: İHA