Bölge Mahkemesi Hakimi Gary Chaney, geçen yıl karısı Anggy Diaz'ı vahşice öldürme suçunu kabul eden 23 yaşındaki Jared James Dicus'a 40 yıl hapis cezası verdi. Çift, iğrenç suçtan birkaç ay önce, Ekim 2022'de evlenmişti.

MUTFAK BIÇAĞIYLA

11 Ocak 2023'te; katilin ebeveynleri, Houston'daki evlerinin arkasındaki küçük kulübede kanlı bir manzarayla karşılaştı. Sonrasında Emniyet güçlerine haber verdiler. Waller County polisi mülke gitti ve korkunç sahneyle karşılaştı. Şerif Troy Guidry; Diaz'ı başı kesilmiş ve parçalanmış halde bulduğunu anlattı. Görünüşe göre bir mutfak bıçağıyla defalarca bıçaklanmıştı.

KORKUNÇ BİR GÖRÜNTÜ

Guidry, "Vücut parçalanmış ve ev kan içindeydi. Korkunç bir görüntüydü. Hala unutamıyorum" dedi. Dicus olay yerinde gözaltına alındı. Dedektifler geldiğinde karısını öldürdüğünü itiraf etti. Polis memurları Dicus'u cinayet suçundan tutukladı ve yerel cezaevine gönderdi.

İÇERİDE DE RAHAT DURMADI

Polis, cinayetin sebebini açıklamadı. Savcılar, davanın duruşma öncesi aşamasında "Sanığın yargılanma yeterliliği konusunda potansiyel ruh sağlığı sorunlarının ortaya çıktığını" söyledi. Ancak mahkeme kararıyla yapılan cezai ehliyet sınavı sonucunda Discus normal bulundu! Katil, hapishanede de bir memuru ve personeli tehdit etti. Penceleri yumrukladıktan sonra özel bir bölüme alındı.

DEFALARCA İHBAR ETTİ

Dicus karısını öldürmeden iki ay önce, DWI suçlamasıyla tutuklanmıştı. Mahkeme kayıtları, Dicus'un yerel hapishanedeki bir polis memurunu ve personelini tehdit ettiğini gösteriyor. Pencereleri yumrukladıktan sonra, bir kısıtlama sandalyesine oturtuldu. Kurbanın daha önce defalarca aile içi şiddet sebebiyle kocasını şikayet ettiği öğrenildi. Katil, cinayet sebebini söylemedi.

Muhabir: Eray Erginbaş