Yeni araştırmalar, bazı karıncaların yaralı yoldaşlarının hayatta kalma şanslarını artırmak için uzuvlarını kestiklerini gösteriyor. Bu karıncaların, arkadaşlarının yaralı uzuvlarını, ağız kısımlarını kullanarak kestiği gözlemlendi. Bu zor seçim, yaralanmanın yerine bağlıydı. Bacağın daha yukarı kısmında sorun olduğunda, her zaman kesiyorlardı. Daha aşağıdaysa asla kesmiyorlardı.

EN GELİŞMİŞ SİSTEM

Almanya'daki Würzburg Üniversitesi'nden Erik Frank, "Bu çalışmada, insan olmayan bir canlının, başka bir bireyin hayatını kurtarmak için nasıl organ kesme yoluna gittiğini ilk kez belgeledik. Karıncaların yaralılara bakım sağlamak için geliştirdikleri 'tıbbi sistemin' hayvanlar alemindeki en gelişmiş sistem olduğunu ve yalnızca bizimkiyle rekabet edebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

NASIL KARAR VERDİKLERİNİ BİLMİYORUZ

Frank, "Florida marangoz karıncaları genelde çürüyen ağaçlara yuva yapar ve rakip karınca kolonilerine karşı evlerini şiddetle savunur. Kavga çıkarsa yaralanma riskleri var. Bacağı kesmek veya yaranın kendi kendisine iyileşme ihtimali arasında karar veriyorlar. Buna nasıl karar verdiklerini bilmiyoruz. Ancak tedavinin neden farklı olduğunu biliyoruz" açıklamasında bulundu.

Suriye’de şüpheli trafik kazasında Esad’ın danışmanı hayatını kaybetti! Suriye’de şüpheli trafik kazasında Esad’ın danışmanı hayatını kaybetti!

DİŞİ KARINCALAR YAPIYOR

Yara bakımı, yaralı yuva arkadaşlarına antibiyotik etkili bir bez salgısı uygulayan diğer karınca türlerinde belgelenmiştir. Florida marangoz karıncalarında ise bu türde bez yoktur. Altı bacağı olan karıncalar, bir bacağını kaybettikten sonra tamamen işlevsel hale geliyorlar. Bu davranışı yapanların dişi karıncalar olduğu gözlemlendi. Bütün işçi karıncalar dişidir. Erkekler karınca kolonilerinde yalnızca küçük bir rol oynarlar. Kraliçeyle bir kez çiftleşirler ve sonra ölürler.

Kaynak: HABER MERKEZİ