14 yıllık Real Madrid kariyerinin ardından sürpriz bir karar alarak Suudi Arabistan'a transfer olan Fransız golcü Karim Benzema için işler burada iyi gitmemişti. Arabistan'da mutsuz olduğu ve takımdan ayrılmak istediğine dair onlarca haber çıkan dünyaca ünlü santrforun isteği gerçek oluyor. 37 yaşındaki oyuncu, önümüzdeki sezon eski ligine mücadele etmeye çok yakın.

KARIM BENZEMA, LIGUE 1'E DÖNÜYOR

Fransız futbolunun son yıllarda Kylian Mbappe ile beraber yetiştirdiği en büyük 2 yıldızdan biri olarak gösterilen Karim Benzema'nın Suudi Arabistan kariyeri kısa sürdü. Başarılı oyuncu, yeniden ülkesinde top koşturnmak için gün sayıyor. Fransız basınında yer alan habere göre; Geçtiğimiz sezon Yusuf Yazıcı'nın formasını giydiği Lille, Karim Benzema'yı transfer etmek için oyuncuyla anlaşmaya vardı. Haberin detaylarında, Lille'e katılmayı çok istediği iddia edilen Benzem'nın Al-Ittihad'dan aldığı yıllık 200 milyon euro maaşa rağmen yeniden Avrupa'ya dönmek için bu transferde her türlü fedakarlığı yaptığı kaydedildi.

KULÜBÜ DE SICAK BAKIYOR

Benzema'nın bonservisini elinde bulunduran Al-Ittihad'ın bu transfere sıcak baktığı bilgisine de yer verildi. 2 sezon daha kontratı bulunan santrforun toplamda 400 milyon euroluk maaşından kurtulmak isteyen siyah-sarılı ekibin, bu transfer için herhangi bir bonservis bedeli istemeyeceği bilgisi de haberde yer aldı.

ARABİSTAN RAKAMLARI

Suudi Arabistan'da henüz 1 sezon geçiren Karim Benzema 29 maçta boy gösterdi. 1.85'lik golcü, bu maçlarda 13 gol ve 8 asistlik performansıyla geçer not almayı başardı.
Fransız oyuncunun güncel piyasa değeri 10 milyon euro olarak gösteriliyor.




 

Editör: Bedirhan Altundağ