Amerikalı rapçi Kanye West, dünyanın en katı sansürlerinden birinin uygulandığı Çin'de sadece bir değil iki tane kapalı gişe konser düzenledi. Çin'in güneyindeki Hainan'da 16 yıl aradan sonra ilk konserini veren West, hayranlarını coşturdu.

ÖZÜR BİLE DİLEDİ

Ancak sadece altı yıl önce, Çin yetkilileri hip-hop müziğine karşı oldukça sertti. Şarkıları kara listeye aldılar ve rapçileri şovlardan çıkardılar. Çinli rapçi PG One, uyuşturucu ve seksi yücelttiği için eleştirilen şarkı sözleri sebebiyle özür bile diledi.

GÖNDERME YAPIYOR

Kanye West de seks ve uyuşturuculara sık sık lirik göndermeler yapıyor. Ancak, 15 ve 28 Eylül tarihlerinde, 41.000'den fazla koltuk kapasitesine sahip Wuyuan Nehri Spor Stadyumu'nda hayranlarını coşturmayı başardı.

EYALET DIŞINDAN

Uzmanlara göre; Kanye West'in şovlarının onaylanmasının birincil motivasyonu ticari olabilir. Ayrıca kültür ve turizm sektörüne de hareket getirilmesi planlandı. Devlet gazetesi China Daily'ye göre; ilk gösterisine gelen hayranların neredeyse tamamı eyalet dışındandı. En yüksek bilet satışları Şanghay ve Pekin gibi büyük şehirlerde gerçekleşti.

Muhabir: Öznur Demirbey