T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle düzenlenen 10. Türk Tıp Dünyası Kurultayı, TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni ile bilim dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi… Panelin moderatörlüğünü TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan üstlendi. Etkinlikte, Washington Üniversitesi Küresel Sağlık Politikası Ortaklıkları Direktörü Prof. Dr. Enis Barış, MIT Media Lab Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Dağdeviren ve Birmingham Alabama Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ferhat Devrim Zengül gibi alanında uzman isimler bir araya geldi. Katılımcılar, afetlerde sağlık hizmetlerinin öncelikli olarak ele alınması gereken kritik bir konu olduğunu vurgulayarak, sürdürülebilir çözümler ve yeniliklerin önemine dikkat çekti.
ÖDÜL KADINLARA DESTEK OLAN ERKEKLERE ARMAĞAN
Aziz Sancar Bilim Ödülü’nü alan Doç. Dr. Canan Dağdeviren, ödülün kendisi için anlamının çok büyük olduğunu söyledi. Dağdeviren, “Bu ödül, Türkiye Cumhuriyeti'nden aldığım ilk ödülüm. Muazzam bir gurur. Yaşadığım bu sevinci tüm kadınlara ve kadınlara destek olan erkeklere armağan ediyorum. Ödüle beni aday gösteren Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoglu'na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Dağdeviren’in geliştirdiği ve kanseri teşhis eden elektronik sütyen de panelde büyük ilgi gördü. Bu cihazın insanlı test aşamasında olduğunu belirten Dağdeviren, sürecin tamamlanmasıyla dünya çapında yılda yaklaşık 12 milyon kadının tedavi sürecine katkı sağlanmasını beklediklerini ifade etti.
TÜRK TIP DÜNYASI KURULTAYI’NDA YENİLİKÇİ SAĞLIK ÇÖZÜMLERİ TARTIŞILDI
10. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda, TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni'nin ardından düzenlenen panelde, sağlık hizmetlerinin afetlerdeki kritik rolü ve yenilikçi çözümler ele alındı…
T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle düzenlenen 10. Türk Tıp Dünyası Kurultayı, TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni ile bilim dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Ödül töreni sonrası gerçekleştirilen “Afetlerde Sağlık ve Sağlığın Geleceği” panelinde, afet durumlarında sağlık hizmetlerinin önemi ve gelecekteki yenilikçi sağlık uygulamaları detaylı bir şekilde tartışıldı.
Panelin moderatörlüğünü TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan üstlendi. Etkinlikte, Washington Üniversitesi Küresel Sağlık Politikası Ortaklıkları Direktörü Prof. Dr. Enis Barış, MIT Media Lab Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Dağdeviren ve Birmingham Alabama Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ferhat Devrim Zengül gibi alanında uzman isimler bir araya geldi. Katılımcılar, afetlerde sağlık hizmetlerinin öncelikli olarak ele alınması gereken kritik bir konu olduğunu vurgulayarak, bu alanda sürdürülebilir çözümler ve yeniliklerin önemine dikkat çekti.
Doç. Dr. Canan Dağdeviren
KADINLARA VE DESTEK OLAN ERKEKLERE ARMAĞAN ETTİ
Aziz Sancar Bilim Ödülü’nü alan Doç. Dr. Canan Dağdeviren, ödülün kendisi için anlamını şu sözlerle ifade etti: “Bu ödül, Türkiye Cumhuriyeti'nden aldığım ilk ödülüm. Muazzam bir gurur. Hem örnek aldığım hocam Aziz Sancar’ın adını taşıyan bir bilim ödülünü almak hem de bu ödülü alan ilk kadın araştırmacı olmak mutluluk verici. Yaşadığım bu sevinci tüm kadınlara ve kadınlara destek olan erkeklere armağan ediyorum.” Dağdeviren ayrıca, ödüle kendisini aday gösteren Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoglu'na teşekkürlerini sundu.
12 MİLYON KADINA UMUT
Dağdeviren’in geliştirdiği kanseri teşhis eden elektronik sütyen de panelde büyük ilgi gördü. Bu cihazın insanlı test aşamasında olduğunu belirten Dağdeviren, sürecin tamamlanmasıyla dünya çapında yılda yaklaşık 12 milyon kadının tedavi sürecine katkı sağlanmasını beklediklerini ifade etti. Bu buluşun, kanserle mücadelede devrim niteliğinde bir yenilik olarak öne çıkması bekleniyor.