ABD'de Sınır Devriyesi ajanlarına göre; Çinli bir kadın, korunan bir tür olan 29 kaplumbağayı kanoyla Kanada'ya sokmaya çalıştığı için tutuklandı. Göl hem Kanada hem de ABD sınırları içinde bulunuyor. Wan Yee isimli şahıs, bir spor çantayla şişme bir kanoya binmek üzereyken tutuklandı. Ajanlar; kocası olduğuna inanılan bir adam da dahil olmak üzere iki kişinin, gölün Kanada tarafından Amerika Birleşik Devletleri'ne doğru şişme bir su aracıyla girdiğini tespit etti. Sonra harekete geçtiler

ÇORAPLARA SARILMIŞLARDI

Ajanlar, ağır spor çantasını aradılar ve yeminli ifadede, çoraplara ayrı ayrı sarılmış 29 kaplumbağa buldular. Yeminli ifadeye göre; bu hayvanların Çin karaborsasında her biri 1.000 dolara satılıyor. Kadın, Tehlike Altındaki Türler Yasası'nı ihlal ederek kaplumbağaları ABD'den kaçırmaya çalışmakla suçlanıyor. Bir hakim, onun tutuklu kalmasına karar verdi. Kendisini temsil eden federal kamu savunma ofisi yorum yapmayı reddetti.

İNSAN VE UYUŞTURUCU KAÇAKLIĞI

Sınır Devriyesi ajanları, bölgenin insan ve uyuşturucu kaçakçılığı için kullanıldığını belirtiliyor. Kadın, mayıs ayında ziyaretçi vizesiyle Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edildi ve varış noktası New Jersey, Fort Lee olarak belirlendi.

TAKİP EDİLİYORDU

Sınır Devriyesi ajanları, kadının daha sonra Vermont'a gittiği belirtildi. Burada bir mülk kiraladıkları konuşuluyor. Ajanlar bir süredir bu ikiliyi takip ediyordu. Uzun süren uğraşlar sonrası tutuklama yapıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ