Florida Üniversitesi'nden araştırmacılar, Food Chemistry Advances dergisinde yayınladıkları yeni bir çalışmada, Kan portakalının daha soğuk bir ortamda saklanmasının, zaten harika olan sağlık yararlarını daha da artırabileceğini gösterdi.

KONTROLDEN GEÇTİ

Bu sonuca ulaşmak için ekip, Kan portakalları için farklı depolama sıcaklıklarını test etti. Meyve, Florida Üniversitesi'ndeki hasat sonrası laboratuvarına taşındı. Kusurlar açısından kontrolden geçti ve kuruması için bir tezgahta bırakılmadan önce dezenfekte edildi.

4 GRUBA AYRILDI

Ekip daha sonra meyveyi dört gruba ayırdı ve 6, 8, 10 veya 12 derecede 60 gün boyunca depolandı. Bazı fizikokimyasal niteliklerin korunmasında 6-8 derecelik daha düşük saklama sıcaklıklarının en etkili olduğu bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ