Kalsiyum, kemik kaybı riski taşıyan yaşlı insanlar için özellikle önemlidir. 51 ila 70 yaş arasındaki erkekler için her gün 1.000 mg ve 71 yaş ve üzeri erkekler için günde 1.200 mg öneriliyor. 51 yaş ve üzeri kadınların her gün 1.200 mg tüketmeleri tavsiye ediliyor.
YILLAR İLERLEDİKÇE
Kalsiyum, kemikleri güçlendirmesiyle bilinir. Ancak kasların doğru çalışması için de önemlidir. İnsanlar yaşlandıkça, vücutları yiyeceklerden daha az kalsiyum alır ve bu da kemiklerin zayıflamasına neden olabilir.
DOKTORLA GÖRÜŞÜN
Süt, yoğurt ve peynir gibi kaynaklardan doğal olarak kalsiyum alabilirsiniz. Lahana, somon, tofu, badem ve ıspanakta da bulunduğu belirtiliyor. Kemik sorunları yaşama riskiniz varsa veya yiyeceklerinizden yeterli kalsiyum alamıyorsanız, takviye kullanmak faydalı olabilir. Ancak çok fazla kalsiyum, böbrek taşı gibi başka sorunlara da yol açabilir. Bu yüzden önce doktorunuzla görüşün.