2019'da 18 ila 44 yaş arasındaki insanların çok azı kalp krizi geçiriyordu. Ancak sonraki 4 yıllık dönemde işler tersine döndü. Yüzde 66 civarında bir artış gözlendi. İyi haber şu ki, riskleri azaltmak için bazı şeyler yapabilirsiniz.

PAKETLENMİŞ TEHLİKE!

Daha iyi beslenin. Meyve ve sebzeler de dahil olmak üzere taze yiyecekler tüketin. Paketlenmiş gıda miktarını en aza indirin. Bu temel tavsiyeye uyarsanız, çok daha düşük sodyumlu bir diyete sahip olacaksınız. Daha aktif olun. Örneğin haftada iki buçuk saat orta düzeyde fiziksel aktivite yapın veya günde 7.000 adım atın.

GÜVENLİ DUMAN YOK!

Sigara içmeyin. Buna e-sigaralar da dahil...  Güvenli bir duman yoktur. Sağlıklı uyku alın. Uyku kalitesi ve uyku miktarı çok önemlidir. Yetişkinler için her gece yedi ila dokuz saat uyku öneriliyor.

ALKOLÜ BIRAKIN

Mümkünse alkolü tamamen bırakın. Herhangi bir miktarda alkol tüketmek artık daha fazla kalp hastalığı riskiyle ilişkilendirildi. Kilonuzu yönetin. Sizin için sağlıklı kilonun ne olması gerektiği konusunda sağlık uzmanınızla görüşün. Bunu beslenme ve günlük aktivite ile yönetin. Kolesterol, kan şekeri ve kan basıncını kontrol ettirin.

Kaynak: HABER MERKEZİ