Teksas Üniversitesi Aile Hekimliği Yardımcı Doçenti Dr. Samuel Mathis, kahve içmenin kalp açısından sağlıklı bir alışkanlık olduğunu gösteren bilimsel kanıtların bulunduğunu söyledi. Mathis, "Bazı çalışmalar; kahve içenlerin, içmeyenlere kıyasla daha az kalp sorunları olduğunu buldu. Düzenli kahve tüketimi hipertansiyon, kalp yetmezliği ve anormal kalp ritmi riskinizi azaltır" dedi. Profesör Dr. Laxmi Mehta ise, "Düzenli olarak kahve içmek; tip 2 diyabet ve Parkinson hastalığı riskinin azalmasıyla ilişkilendirilir ve metabolizmayı hızlandırabilir" dedi.

ŞEKER KULLANMAYIN

Ancak günde 4 veya 5 fincanın üzerine çıkarsanız, kahvenin faydaları tam tersine dönüyor. Kahvenizi daha da kalp dostu bir içecek haline getirmek ister misiniz? Her iki doktor da tarçın eklenmesini öneriyor. Dr. Mathis, "Tarçın, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, kanser riskini azaltır. Kalbimize ve beynimize koruyucu bir etki katar. Kahvenize tarçın eklemek onu tatlandırmanın şekersiz bir yoludur. Kahveye mümkünse işlenmiş şekerleri katmayın. Çünkü şekerli kahve sağlığınızı kötü etkiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: CANER DOKUYUCU