High Ridge, Missouri'de çıkan yangınla ilgili soruşturma sürüyor. Nedeni henüz belirlenemedi ancak komşular ve itfaiye şefi, 15 yaşındaki bir bebek bakıcısının yaptıklarından dolayı takdiri hak ettiğine inanıyor. High Ridge İtfaiye Şefi John Barton, yangının sokaktaki iki ev arasında bir yerde başladığını söyledi. Alevler, bebek bakıcısının bir yaşındaki kız çocuğu Alyiah ve üç yaşındaki erkek çocuğu Brysen'a baktığı eve hızla yayıldı.

HİÇ DURAKSAMADI

Ev güvenlik kamerası, bebek bakıcısı Savannah Strother'ın, Alyiah'ı kollarında taşıdığını ve Brysen'ı ise elinden çektiğini gösterdi. Çocukları güvenli şekilde dışarı çıkardı. Alyiah ve Brysen'ın annesi Taylor Dixon, "O bir kahraman. Hiç duraksamadı. Herkesi olabildiğince güvenli bir şekilde dışarı çıkarmak için tereddüt etmedi" dedi.

BU CEHENNEMDEN ÇIKMALIYIZ

15 yaşındaki Savannah, "Sadece onları kurtarmayı ve bu cehennemden çıkmayı düşünüyordum. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı" şeklinde konuştu. İtfaiye şefi, Savannah'ın mümkün olduğunca çabuk dışarı çıkıp diğer eşyaları almaya çalışmayarak doğru şeyi yaptığını söyledi.

TAKDİRE ŞAYAN BİR OLAY

Şef Barton, "15 yaşında bir çocuğun sakinliğini koruması, durumu kontrol altına alması ve çocukları tehlikeden uzaklaştırması gerçekten takdire şayan bir şey" dedi. Olayda yan evde yaşayan bir komşunun yanık yaraları oluştu ve hastaneye kaldırıldı. İlk müdahale ekipleri, kişinin nakledildiğinde bilinçli ve nefes aldığını bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ