Kâğıthane'deki Yeni Kültür Merkezi içerisinde yer alan Sosyal Medya Stüdyosu, gençlerin kendi vloglarını çekebilmeleri için tasarlandı. Proje kapsamında gençler, stüdyodaki Greenbox (Yeşil Oda), kamera, ışık ve ses kayıt cihazları gibi ileri teknolojik ekipmanlardan ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Ayrıca, ihtiyaç duyulan tüm teknik destek Kâğıthane Belediyesi tarafından sağlanacak.

GENÇLERİN KARİYERİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Belediye Başkanı Mevlüt  Öztekin ŞOK Gazetesine yaptığı açıklamada, bu projenin gençlerin kariyerlerine katkı sağlayacağına ve onların dijital dünyada daha aktif bir rol üstlenmelerine yardımcı olacağına inandığını belirtti. Gençlerin yaratıcı potansiyellerini desteklemenin belediye olarak öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Öztekin, projeyle birlikte gençlerin sosyal medya dünyasında daha güçlü bir varlık göstermelerine olanak tanıyacaklarını ifade etti.

HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Kâğıthane’li öğrenciler, “Sosyal medyada kendi içeriklerimizi üretmek istiyorduk ama profesyonel ekipmanlar çok pahalıydı. Belediyenin sağladığı bu imkânlar sayesinde hayalimizi gerçekleştirebileceğiz. İçeriklerimiz daha kaliteli olacak. Böyle bir fırsatı yakaladığımız için çok mutluyuz” diye konuştular. 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR