Bir çift; beyin ameliyatı sırasında çıkarılan kafatasının bir kısmının kaybedildiğini iddia ederek Atlanta'daki bir hastaneye dava açtı! Fernando ve Maria Cluster, Emory Üniversitesi Hastanesi'ni; yatış süresi, fiziksel ve duygusal zararlar sebebiyle suçladı.

YORUM YAPMADILAR

Emory Healthcare'den bir sözcü yaptığı açıklamada, devam eden davalar hakkında yorum yapmadıklarını belirtti. Ancak hastalara ve hizmet verilen kişilere yüksek kalitede bakım sağlamaya kararlı olduklarını söyledi.

ACİL AMELİYAT

Fernando Cluster, beyin kanaması geçirdiği için hastaneye gitti. Cluster'ın kanamayı tedavi etmek için kafatasının bir kısmının çıkarılmasını içeren acil ameliyata ihtiyacı vardı. Dava dilekçesinde, doktorların birkaç hafta sonra yapılacak ikinci ameliyatla yerine sabitlenmek üzere bir kemik parçası çıkardıkları belirtildi.

KEMİĞİ BULAMADILAR!

Ancak Cluster'ın takip ameliyatının yapılacağı tarihte, hastanenin kemik parçasını bulmakta zorlandığı iddia edildi. Personel, eksik bilgi sebebiyle hangi kemiğin Bay Cluster'a ait olduğunu bulamadı. Sentetik bir parça yapıldı. Hastanın yatış süresi inanılmaz uzarken, sentetik parçanın enfeksiyona sebep olmasıyla başka bir ameliyat yapıldığı da iddia edildi.

147 BİN DOLARI AŞTI

Dava dilekçesinde, Cluster'ın sentetik flep ve hastanede uzun süre kalması nedeniyle, ameliyatlara ek olarak 147 bin doları aşan masraf yaptığı belirtildi. Çift, davada, hastane ihmali nedeniyle adamın çalışamadığını, ailevi ilişkilerinin bozulduğunu ve kalıcı yaralanmalar yaşadığını iddia ediyor. Hastaneden ne kadar para talep ettikleri bilinmiyor. Ancak hem özel hem de genel tazminat isteyecekleri öğrenildi.

Muhabir: Tamer Ayeri