Meksika'da şiddet olaylarının yaşandığı Guerrero eyaletinde belediye başkanı, göreve gelmesinden sadece 6 gün sonra öldürüldü. Eyalet valisi, belediye başkanının hayatını kaybettiğini doğruladı. Alejandro Arcos, Meksika'nın güneybatısındaki 280 bin nüfuslu Chilpancingo'nun belediye başkanı olarak seçilmişti.

ÖFKEYLE DOLDURDU

Guerrero Valisi Evelyn Salgado, sosyal medyada paylaştığı açıklamada, "Onun kaybı tüm Guerrero toplumunu yasa boğdu ve hepimizi öfkeyle doldurdu" dedi. Guerrero'nun eyalet Başsavcılığı da cinayeti araştırdığını söyledi.

KAMYONET TEPESİNDE

Resmi onay, mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta bir kamyonetin tepesinde Arcos'a ait olduğu anlaşılan kesik bir başı gösteren fotoğrafların dolaşmasının ardından geldi. Reuters fotoğrafların gerçekliğini bağımsız olarak doğrulayamadı.

3 GÜN SONRA

Arcos'un ölümü, yeni belediye meclisi sekreteri Francisco Tapia'nın vurularak hayatını kaybetmesinden sadece üç gün sonra gerçekleşti. Guerrero, aday ve seçilmiş kamu görevlilerinin yanı sıra gazeteciler için de en ölümcül eyaletlerden biri haline geldi.

Muhabir: Eray Erginbaş