İnternette kadınların kaldıkları otel odalarında aldıkları ekstra güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Peki bütün bunlar güvenli mi?  World Travel Protection'da EMEA Güvenlik Direktörü olan Kate Fitzpatrick, "​​Oteller misafirlerini korumak için çeşitli önlemler alırlar. Ancak güvenlik seviyesi otelin yıldız derecesine ve konumuna bağlı olarak farklılık gösterebilir" dedi.

5 YILDIZLILAR İYİ

Fitzpatrick, "Beş yıldızlı bir tesiste, 7/24 görüntüleri izleyen tam bir güvenlik ekibi, düzenli güvenlik devriyeleri ve yerel kolluk kuvvetleriyle güçlü bağlantılar bekleyebilirsiniz. Gece personeli, yetkisiz misafirlerin içeri girmesini engellemek veya acil durumlarla ilgilenmek olsun, güvenlik olaylarını gizlice ele almak üzere eğitilecektir" diye konuştu.

SESSİZCE SÖYLENMELİ

Güvenlik direktörü, "Orta sınıf otellerde güvenlik o kadar kapsamlı olmayabilir. Ancak, girişler sırasında oda numaralarını yüksek sesle duyurmamak, oda anahtarlarının gizli kaldığından emin olmak ve belirli seviyelerde gözetim sağlamak gibi adımlar genellikle standart uygulamalardır. Ancak en güvenli otellerde bile kişisel dikkat önemlidir" dedi.

SAKIN ÇEKİNMEYİN

Fitzpatrick, "Çevrenizin farkında olun. Kapıları kilitlemek ve değerli eşyalarınızı güvende tutmak gibi temel güvenlik rutinlerini izleyin. Örneğin, kapıya bir sandalye dayamak biraz gönül rahatlığı sağlayabilir. Tarihte büyük otellerde de saldırılar yaşandı. Bu sebeple kişisel önlemler almak istiyorsanız bundan çekinmeyin" yorumunu yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ