Polonya'nın güneybatısındaki savcılar; bir adamın, beş yıldan fazla bir süre boyunca bir kadını "özel zulümle" hapsetme, fiziksel ve ruhsal olarak istismar etme iddiasıyla tutuklandığını söyledi.

OCAK 2019'DA BAŞLADI

Legnica'daki savcılar, istismarın Ocak 2019'da başladığını ve geçen haftaya kadar Glogow yakınlarındaki Gaiki köyünde sürdüğünü söyledi. Polonya'nın gizlilik yasalarına uygun olarak şüphelinin sadece 35 yaşındaki Mateusz J. olduğu belirtildi.

GÖZLERİNİ KAPATARAK

Şu anda 30 yaşında olan kadının, su ve tuvalet imkanı olmayan ısıtmasız bir binada tutulduğunu söylüyorlar. Sapık; orada kadına defalarca cinsel ve fiziksel tacizde bulunmuş. Ona sınırlı yiyecek ve içecek erişimi sağlamış. Savcılar; kadını aşağıladığını, kontrol altında tuttuğunu ve ancak gözleri kapalı şekilde dışarı çıkardığını söylüyor.

PERSONELE SÖYLEDİ

Glogow'daki yerel haber kaynakları; cani sapığın, kadını ailesinin çiftliğindeki bir kulübede tuttuğunu söylüyor. Adamın yaşlı anne ve babasının, durumdan haberdar olmadıklarını söylediği bildirildi. Sapık, kadını çıkık omuz tedavisi için hastaneye götürdükten sonra tutuklandı. Kurban hastanede durumuyla ilgili personeli uyardı. İddiaları reddeden adam, suçlu bulunursa 25 yıl hapis yatabilir.

Muhabir: Tamer Ayeri