Bölgede kadınların kurduğu kooperatiflerle kendi el emeklerini sergilediği stantlar, otizmli çocuklara ve girişimci kadınlara destek olmanın yanı sıra, toplumsal dayanışmanın somut bir örneğini sundu.
Geceyi organize eden Teknoloji Menajeri Gülşah Erdener Akın, Şok Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, etkinliğin kendisi için büyük bir heyecan ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. Üreten ve yaşamdan asla vazgeçmeyen kadınları bir araya getirmenin, bu etkileşimi sağlamanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.
FELAKETİN YARALARINI BİRLİKTE SARACAĞIZ
Gülşah Akın, etkinlik sayesinde, bölgede yaşanan büyük felaketin yaralarının birlikte sarılmasına yönelik çalışmalara devam edileceğini vurgulayarak hala çadırlarda, konteynerlerde ve rıhtıma bağlı gemilerde yaşam mücadelesi veren insanların olmaya devam edeceklerini söyledi. Organizasyon sürecinde kendilerine destek olan sanayi kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, İskenderun basınına ve etkinliğe hanımlarını gönderen beyefendilere içtenlikle teşekkür etti.
HER YERDEN DESTEK GELDİ
Kadın Dayanışması ve Otizmli Çocuklar İçin Destek Gecesi, birçok önemli kurum ve kuruluşun katılımıyla büyük ilgi gördü. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, İskenderun Deniz Ticaret Odası, Tosyalı Şirketler Grubu, Belen Belediyesi, Payas Belediyesi ve Arsuz Belediyesi gibi yerel yönetimler etkinliğe katkı sağladı.
Eğitim kurumlarından Yükseliş Koleji ve İskenderun Teknik Üniversitesi, ayrıca MD Tenis Academy de gecenin destekçileri arasında yer aldı. Siyasi partilerden MHP İskenderun Kadın Kolları ve İskenderun Ak Parti Kadın Kolları ile Arsuz CHP Kadın Kolları geceye desteklerini sundu. Belen Üreten Eller Kooperatifi, Arsuz Halk Eğitim Merkezi ve Payas Kadın Kooperatifi gibi kadın girişimci gruplarının da katıldığı etkinlik, Teknoloji Menajeri Şirketi ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından desteklendi.