Japonya Ashiya'dan 116 yaşındaki Tomiko Itooka, İspanya'dan 117 yaşındaki Maria Branyas Morera'nın ölümünün ardından artık dünyanın en yaşlı insanı olarak tanınıyor. Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından doğrulanan ve Guinness Dünya Rekorları tarafından onaylanan Tomiko, 110 yaşına kadar kızlarıyla birlikte yaşadıktan sonra 2019'dan beri bir huzurevinde kalıyor.


FABRİKAYI İŞLETTİ


23 Mayıs 1908'de doğan Tomiko, üç kardeşin ikincisidir. Okulda aktif bir voleybol oyuncusuydu ve 20 yaşında evlendi. II. Dünya Savaşı sırasında kocasının tekstil fabrikasını yönetti. Kocasının ölümünden sonra Nara Eyaletinde tek başına yaşadı.


SPOR AYAKKABILARLA


Tomiko, 70'li yaşlarında iki kez Ontake Dağı'na tırmanmıştır. Hatta yürüyüş botları yerine spor ayakkabı giymiş maceracı ruhuyla tanınır. 80'li yaşlarında, Saigoku Kannon Hac Yolculuğu'nu iki kez tamamlamış ve 100 yaşında, bastonsuz Ashiya Tapınağı'nın basamaklarını etkileyici bir şekilde tırmanmıştır.


YÜRÜMEYİ SEVİYOR


Ailesi, uzun ömürlülüğünü yürüyüşe olan sevgisine bağlıyor. Yaşına rağmen iletişim kurmaya devam ediyor. Muz yemeyi çok seviyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL