Fransa'da yaşayan 40 yaşındaki S Tuğba Keleş, inşaat operatörü olan 17 yıllık kocası Ahmet Keleş ile şiddetli geçimsizlik yaşayınca 2021'de Türkiye'ye dönme kararı aldı. Çocukları 8 yaşındaki Mina ve 14 yaşındaki Arda'yı yanına alarak yurda dönen genç kadın İstanbul'a yerleşirken 19 yaşındaki oğlu Kerem ise babasıyla kaldı.

İstanbul'dan Fransa'ya uzanan cinayet... Çocuklar için dön dedi, katletti - Resim: 2

Boşanma davası sürerken Ahmet Keleş, çocukların eğitimi için S Tuğba Keleş'i dönmesi için ikna etmeye çalıştı. Üniversiteyi kazanan Kerem de annesini yanında isteyince geç kadın Fransa'nın Corrèze bölgesindeki Saint-Pantaléon de l'Arche kasabasındaki evine döndü. 12 Ekim günü Ahmet Keleş çocuklarını bir akrabasının yanına gönderip, genç kadını katletti.

İstanbul'dan Fransa'ya uzanan cinayet... Çocuklar için dön dedi, katletti - Resim: 3

Cani koca ise Fransız güvenlik güçlerini arayıp karısını döverek öldürdüğünü söyleyerek kendini ihbar etti.Olay yerine gelen Fransız polisi kadının cansız bedenini mutfakta buldu. Savcı Antoine Billebeaud olayla ilgili soruşturma başlatırken S Tuğba'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi, Ahmet Keleş, Limoges Mahkemesi'nde tutuklandı.

İstanbul'dan Fransa'ya uzanan cinayet... Çocuklar için dön dedi, katletti - Resim: 4

S Tuğba Keleş'in ölümü Türkiye'deki ailesini yasa boğdu. Kızını kaybetmenin acısıyla yıkılan anne Çiğdem Öztürk, "Yavrumun kimseye zararı yoktu. Başını duvara vura vura ezmişler. Kızım Fransa'ya gittikten sonra 6 aydır Türkiye'de olan kayınvalidesi B.K. da gitti. Kayınvalide gittikten bir gün sonra kızım katledildi. Ailenin de olayın içinde olduğunu düşünüyorum. Fransa'da kalan torunlarımı istiyorum. Yavrularım caniye bırakılmasın, onları da öldürürler" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-ODATV