Polis, birkaç gün önce görevinden istifa eden eski Louisiana Belediye Başkanı'nın, küçük bir çocukla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklandığını söyledi. 42 yaşındaki Misty Roberts'ın, Beauregard Parish Gözaltı Merkezi'ne götürüldüğü belirtildi.

F1208B2106F47B95E0C0016D09B3142D

TANIKLAR DOĞRULADI

Yetkililer; Beauregard Parish Şerif Ofisi'nin, Roberts'ın bir çocukla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla ilgili şikayeti araştırmasını talep etti. Soruşturmacılardan biri, tanıklarla görüştü ve Roberts'ın Belediye Başkanı olarak çalışırken küçük mağdurla cinsel ilişkiye girdiğini doğruladı.

MÜVEKKİLİM SUÇSUZ

Roberts'ın avukatı Robert Johnson, müvekkilinin suçsuz olduğunu belirtirken, "Müvekkilim masumiyetini sürdürüyor. Hiçbir şey ispatlanmadı. Kendisine bir suç isnat edilmedi ve/veya herhangi bir suçtan hüküm giymedi" dedi.

KEFALETİNİ ÖDEDİ

Roberts ilk başta iki hafta boyunca ofisten uzak kalması gerektiğini söylemişti ancak hemen ertesi gün istifa etti. Polis, eski belediye başkanının herhangi bir olay yaşanmadan soruşturmacılara teslim olduğunu söyledi. 75 bin dolarlık kefaletini ödeyen eski belediye başkanı bırakıldı. Planlanan bir tarihte mahkemeye çıkarılacak.

Muhabir: LİLA OKYANUS