Eski er Ruth Ogunleye, ocak ayında bir general ve iki albayın elinde yaşadığı çileden dolayı çok acı çektiğini söylemişti. İddiaları Nijerya'da büyük infiale yol açtı ve kadın bakanının konuyu ordu komutanıyla görüşmesine neden oldu.

AYRINTI VERMEDİLER

Ordu, soruşturmanın ardından iddiaları reddetti. Askerin, bir rahatsızlıktan muzdarip olması nedeniyle tıbbi gerekçelerle terhis edildiği söylendi. Ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

TİKTOK'TA YAYINLADI

Ogunleye, soruşturmanın kamuoyuna açıklanması çağrısında bulundu. Suçladığı kişiler tarafından nasıl cinsel saldırıya uğradığını ve kendisine nasıl enjeksiyon yapıldığını anlattığı ikinci bir videoyu Tiktok'ta yayınladı.

UYUŞTURUCU İĞNE

Kadın asker, "Taciz edildim ve tecavüze uğradım. Bana uyuşturucu iğne yaptılar. Bir tabutun içine konuldum. Üzerime silah doğrulttular. Kelepçelendim ve birkaç gün boyunca ofiste tutuldum. Ordu bütün soruşturma sonuçlarını açıklasın. Böylece dünya neler olduğunu öğrensin" dedi.

BAĞIMSIZ SORUŞTURMA

General Nwachukwu, "Askerin şikayetini aldıktan sonra Nijerya Ordusu konuyu kapsamlı bir soruşturma için Askeri Polise havale etti. Soruşturma, Albay IB Abdulkareem'in iddia edilen suçları işlemediği sonucuna vardı" dedi. Bayan Ogunleye'nin Abuja'daki Ulusal Hastane veya Nijerya Ordusu'ndan tıbbi tedavi almayı reddettikten sonra taburcu edildiğini söyledi. Ayrıca kadın askerin, albaylara karşı hikayeler uydurduğunu belirtti. Ancak kadın hakları aktivistleri bağımsız bir soruşturma çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ