Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde yasa dışı üretilmiş içki içtikten sonra en az 34 kişi öldü ve düzinelerce kişi hastaneye kaldırıldı. Üst düzey bölge yetkilisi MS Prasanth, olayın 100'den fazla kişinin çeşitli hastanelerde tedavi gördüğü eyaletin Kallakurichi bölgesinde meydana geldiğini söyledi. Durumu kritik olanların sayısının değişmeye devam ettiğini, kayıp sayısının artabileceğini de sözlerine ekledi. İlçeye çevre bölgelerden ambulanslar, doktorlar ve uzmanlar sevk edildi.

Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinin Kallakurichi bölgesinde, yasa dışı içki içtikten sonra ölen bir adamın akrabası, 20 Haziran 2024 Perşembe günü cesedinin bulunduğu tabutun başında ağlıyor. Eyaletin başbakanı MK Stalin şunları söyledi: Press Trust of India haber ajansına göre, 34 kişi metanolle kirlenmiş içki içtikten sonra öldü. (AP Fotoğrafı/R. Parthibhan)

OLDUKÇA SIK GÖRÜLÜYOR

Hükümet yetkilileri daha önce, kusan ve mide ağrısı çeken çok sayıda kişinin hastanelere kaldırıldığını ve bunun polis soruşturmasını tetiklediğini söylemişti. Suça karışanlar tutuklandı ve bunu önleyemeyen yetkililer hakkında da işlem başlatıldı. Yoksulların devlet tarafından işletilen mağazalardan lisanslı markaları satın almaya gücünün yetmediği Hindistan'da yasa dışı üretilen alkolden kaynaklanan ölümler yaygın... 2022'de 58, 2020'de ise 120 insan, aynı sebeple hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Eraycan Erginbaş