Filipinler, Çin merkezli çevrimiçi kumarhaneler aracılığıyla kara para aklama iddialarına karıştığı iddia edilen eski bir yerel yetkilinin ülkeyi terk ettiğini duyurdu. Görevden alınan Belediye Başkanı Alice Guo'nun 18 Temmuz'da Kuala Lumpur'a gittiği, ardından üç gün sonra Singapur'a uçtuğu belirtildi.

ONU İZLİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Organize Suçlarla Mücadele Komisyonu Sözcüsü Winston Casio, bu ülkelerdeki göç kayıtlarına göre; eski belediye başkanını izlediklerini söyledi. Belediye Başkanı'nın avukatı Stephen David, Guo'nun kendisine hala Filipinler'de olduğunu söylediğini belirtti.

HEPSİNİ REDDETTİ

Eski belediye başkanının banka hesapları daha önce kara para aklama, insan ticareti ve dolandırıcılık nedeniyle dondurulmuştu. Alice Guo, davanın başından beri suçlamaları reddetmişti. Adil şekilde yargılanacağını düşünmediği için de mahkemeye çıkmadığını açıklamıştı.

BURADAN NASIL ÇIKTI?

Filipinler Adalet Bakanlığı, Guo'nun "göçmenlik gözetleme bülteni emrine" rağmen ülkeden nasıl çıkabildiğini araştıracağını söyledi. Bu konuda farklı insanlardan destek aldığı düşünülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ