Kuzey Karolina'daki acil durum görevlileri, yoldan geçen bir kişiden Union County yolunda bir çocuğun tek başına yürüdüğüne dair çağrı aldı. Union County Şerif Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre; polis memurları olay yerine geldiklerinde, çocuğun hem otistik olması hem de konuşamaması nedeniyle evini veya ailesini tespit edemedi.

TAM TERSİNİ YAPIYORDUK!

Remi adındaki K9 köpeği, normalin tam tersi bir operasyona başladı! Teğmen James Maye, "Normalde K9 köpekleri, bir kişinin nerede olduğunu bulmak için iz sürer. Bu sefer inanılmaz bir şekilde tam tersini yapıyorduk" dedi.

15 DAKİKADA HALLETTİ

Remi çocuğu kokladı. Yaklaşık 15 dakika içinde, geldiği yolu buldu. Emniyet güçlerini ve miniği, 1 kilometre uzaktaki evine götürdü. Polis memurları eve geldiklerinde garaj kapısının açık olduğunu ve yaklaşık altı yaşında olan çocuğun, ebeveynlerinin haberi olmayacak şekilde gizlice evden ayrıldığını tespit etti.

DAHA ÖNCE DUYMADIM

Teğmen James Maye, "10 veya 12 yıldır bu işin içindeyim. Daha önce böyle bir şey yapıldığını duymadım. Bu normalde üzerine eğitim aldıkları bir şey değil. Ancak bundan sonra bütün köpeklere benzer eğitim vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ