Todd Phillips'in 2019 yapımı Oscar ödüllü filmi 'Joker'in devamı niteliğindeki 'Joker: Folie a Deux', Amerika Birleşik Devletleri'nde Pazar günü vizyona girdi. İlk gelen gayrı resmi rakamlara göre film, 40 milyon dolarlık bir gişe açılış yaptı. Bu rakam, ilk filmin açılışındaki 96,2 milyon dolardan oldukça düşük bir performans sergiliyor.

Başlangıçta filmin 70 milyon dolar civarında bir açılış yapması bekleniyordu. Uluslararası alanda ise 'Joker: Folie a Deux', 81,1 milyon dolar kazanarak toplamda 121,1 milyon dolarlık bir gişe hasılatına ulaştı.

YAPIM MALİYETİ YÜKSEK

Film, yüksek yapım maliyetleriyle dikkat çekiyor; Todd Phillips, yapımın maliyetinin 200 milyon dolardan az olduğunu belirtirken, başka kaynaklar bu rakamı 190 milyon dolar olarak veriyor. Bu durum, filmin en az 450 milyon dolar gişe geliri elde etmesi gerektiği anlamına geliyor.

"Joker: Folie à Deux"dan Yeni Görseller: Film Müzikal Olmayabilir -  Haberler - Beyazperde.com

REKOR GELDİ: EN DÜŞÜK ÇİZGİ ROMAN CİNEMASCORE PUANI

Kötü eleştiriler ve düşük gişe sonuçları, filmin aynı zamanda bir rekor kırmasına neden oldu: Bir çizgi roman filmi için en düşük CinemaScore puanına sahip oldu ve D olarak değerlendirildi. İlk filmin B+ aldığı düşünüldüğünde, bu durum oldukça şaşırtıcı bir gelişme.

Eleştirmenler ve izleyiciler, filmin hayal kırıklığı yaratan performansında hemfikir. Rotten Tomatoes'ta her iki kategoride de yüzde 36 gibi düşük bir puan alarak "çürük" olarak değerlendirildi.

Oscar ödüllü ve milyar dolarlık gişe hasılatı elde eden ilk filmin devam filmi olan 'Joker: Folie a Deux' ün kötü eleştiri ve hasılatının sebebinin Filmin Venedik Film Festivali'ndeki prömiyerinin ardından yayılan olumsuz haberler olduğu düşünülüyor.

ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI

Filmin yaratım biçimi de eleştirilere maruz kaldı. Todd Phillips'in psikolojik gerilimden uzaklaşıp yarı müzikal bir yapı oluşturması, bazı izleyicilerde olumsuz bir etki yarattı. Ayrıca filmde, Lady Gaga'nın canlandırdığı Harleen "Lee" Quinzel karakteri ise yetersiz yazım nedeniyle geri planda kaldığı düşünülüyor.

Önümüzdeki haftalarda film, Japonya ve Çin'de gösterime girecek; bu durum, gişe rakamlarını biraz daha artırabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ