Donald Trump ile gerçekleşen canlı yayındaki zayıf performansının ardından, ABD Başkanı Joe Biden’ın zihinsel ve fiziksel sağlığı tartışma konusu oldu. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden’ın COVID-19 testi pozitif çıktı. Sağlığıyla ilgili ciddi bir durum tespit edilirse, Biden seçim yarışından çekilebileceğini belirtti.

Biden, Black Entertainment Television News’a verdiği röportajda, ülkenin kendisine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Yaş sadece bilgelik getirir” dedi. 81 yaşındaki Başkan, yaptığı “iyi şeyler” ve gelecekte yapacak “daha çok şey” olduğunu savunarak adaylığını sürdürme niyetinde olduğunu ifade etti. Biden, tıbbi bir durumun seçimden çekilmesine neden olabileceğini belirterek, “Eğer doktorlar bir sorun olduğunu söylerse, adaylıktan çekilebilirim” dedi.

Bu arada, Biden’ın çekilmesi için Demokratlardan gelen baskılar artıyor. Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff de bugün Biden’a “çekil” çağrısı yapanlara katıldı. Schiff, “Kampanyadan çekilme kararı Başkan Biden’a ait, ancak bayrağı devretme zamanının geldiğini düşünüyorum” dedi. Biden’a çekilme çağrısı yapan Demokratların sayısı 20’yi geçti.

Öte yandan, Cumhuriyetçilerin başkan yardımcı adayı J.D. Vance ve Biden’ın başkan yardımcısı Kamala Harris, 12 Ağustos’ta canlı yayında münazara yapmayı kabul etti. Demokratların Ulusal Kongresi’nin ise 19 Ağustos’ta gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ