Tokyo'daki İsrail Büyükelçiliği'ne göre; bir turist, popüler destinasyondaki Hotel Material'daki bir çalışandan, haziran ayı için planlanan rezervasyonun Gazze'deki çatışma nedeniyle iptal edildiğini bildiren Whatsapp mesajı aldı. Mesajda, "Gazze'de İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmada İsrail kuvvetlerinin işlediği savaş suçları nedeniyle, üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. İsrail ordusuyla bağlantısı olduğuna inandığımız kişilerin buraya girmesini kabul edemeyiz" yazıyordu!

BÜYÜKELÇİLİĞE ŞİKAYET

Otel çalışanının neden bu kişinin İsrail ordusuyla bağlantısı olduğuna inandığı belli değil. Whatsapp mesajlarını alan gezgin ilk olarak Tokyo'daki İsrail Büyükelçiliği'ne şikayette bulundu. Kişi, Kyoto'da farklı bir otele yeni rezervasyon yaptırabildi ve seyahatine planladığı gibi devam etti.

Büyükelçilik, oteli "açık bir ayrımcılık vakasıyla" suçladı. Kyoto şehir yönetimi ise otele ziyaret gerçekleştirdi. Mesajı gönderen kişinin müdür veya yönetici değil, daha alt düzeyde bir çalışan olduğu öğrenildi. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ