Pakistanlı yetkili Karrar Haidri, kurtarma ekiplerinin, Altın Zirve olarak da bilinen Spantik Zirvesi'nde günlerce süren arama çalışmasının ardından kayıp iki Japon dağcıdan birinin cesedine ulaştığını söyledi. Dağcılar çarşamba günü kaybolduğunda tırmanış yapıyorlardı.

Altın Zirve, gün doğumu ve gün batımındaki belirgin altın rengiyle ünlüdür. Bu da onu popüler bir destinasyon haline getirmektedir. Haidri yaptığı açıklamada, Shigar kasabasının üst düzey yöneticilerinden Waliullah Falahi'nin, Japon dağcının cesedinin daha güvenli bir yere taşındığını söylediğini aktardı.

BİRÇOK İNSAN ÖLÜYOR

Milli parkta insanları tehdit eden adam öldürüldü! Milli parkta insanları tehdit eden adam öldürüldü!

Haidri, Pakistanlı yetkililerin ölen dağcının kimliğini doğrulamak için İslamabad'daki Japon Büyükelçiliği ile temas halinde olduğunu belirtti. İki Japon dağcının; Ryuseki Hiraoka ve Atsushi Taguchi olduğu tahmin ediliyor.

Pakistan'da her yıl çok sayıda dağcı, aralarında Pakistan'ın kuzeyinde bulunan K2'nin de bulunduğu dünyanın en yüksek dağlarından bazılarının zirvesine ulaşmaya çalışırken ölüyor. Birçoğuna ise ulaşılamıyor ve cesetleri, dağlarda çürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ