Olay, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Karataş Sahili'nde yaklaşık olarak saat 23.00 sularında meydana geldi. İhbar üzerine, hareketsiz bir kişinin deniz üzerinde olduğunu fark eden vatandaşlar, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdiler. Bu çağrı sonrasında, olay yerine hem sağlık ekipleri hem de polis ekipleri yönlendirildi.


Suyun üstünde hareketsiz halde bulunan birey, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sudan çıkartılarak karaya getirildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. Kimliği belirsiz erkek cesedi, olay yeri incelemesi sonrasında İzmir Adli Tıp Kurumu morguna nakledildi.



Cesedin üzerinden kimlik belirlemeye yarayacak hiçbir belge bulunmamıştır. Cesedin yaşının tahmini 25-30 aralığında olduğu belirlenirken, dikkat çekici bir şekilde sol ayak bileği etrafına bağlanmış olan bir ip ile içi su dolu iki adet 10 litrelik bidon tespit edildi. Bu gizemli durumun bir intihar mı yoksa cinayet mi olduğu konusu, şu an için polis ekipleri tarafından ayrıntılı bir şekilde araştırılmaktadır. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İha