İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe bölgesinde dün akşam saatlerinde çıkan ve git gide büyüyen yangın yayılmaya devam ediyor. İzmir Valisi Süleyman Elban çıkan yangın hakkında  "Bir köy ve yangına yakın evleri tahliye ettik" dedi. 

Resim

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki orman yangınına ilişkin yaptığı açıklamada "Şu an için çok büyük bir risk ya da can kaybıyla ilgili bir sıkıntı yok. Yangın henüz bu bölgelerde kontrol altına alınmış değil. Bir köy ve yangına yakın evleri tahliye ettik. Rüzgarda hava araçları çalışmakta zorlanıyor. Allah korudu birkaç tehlike de atlattı arkadaşlarımız. Rüzgarın hızı azalırsa daha iyi müdahale edilecek." ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN ÇAĞRI

Yangının hayvan barınaklarına ulaştığını duyuran Karşıyaka Belediyesi, "Yangın tüm müdahalelere rağmen barınaklara ulaştı. Tüm hayvanseverleri bakım evimizdeki can dostlarımızın tahliyesi için yardıma çağırıyoruz." çağrısında bulundu.

iiii

'BÖLGEDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN BİR AN ÖNCE EVLERİNİ BOŞALTMASINI İSTİYORUZ'

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi