İyi uykunun sadece yatmadan önceki saatlerde yaptıklarınızla ilgili olduğunu düşünmek kolaydır. Ancak gündüz alışkanlıklarınızın da büyük etkisi vardır. Doğal güneş ışığında dışarı çıkmak, geceleri iyi uyumanın anahtarıdır.

IŞIKTAN FAYDALANIN

Gün içinde mümkün olduğunca doğal ışıktan faydalanmayı hedeflemeliyiz. Çünkü bu hem uyku kalitemizi hem de sabah uyanıklığımızı artırarak kendimizi daha uyanık ve güne hazır hissetmemizi sağlar.

KAHVEYİ DIŞARIDA İÇİN

Doğal ışık özellikle sabahları önemlidir. Bu yüzden kahvaltınızı yaparken bir pencerenin yanında oturmanız veya sabah kahvenizi içmek için dışarı çıkmanız öneriliyor. Bununla birlikte, doğal ışığa maruz kalma, gün boyunca da faydalıdır. Doğada yürüyüş yapmak kış depresyonuyla mücadele etmenin ve iyi uykuyu teşvik etmenin harika bir yoludur. Hava kapalı olsa bile gündüzleri dışarı olmak önemlidir.

TEMİZ HAVA FAKTÖRÜ

Tabii ki her şey ışıkla ilgili değil. Temiz hava da daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir. Bu, kanınızdaki oksijen seviyelerini artırarak daha hızlı uykuya dalmanıza, daha derin uyumanıza ve gece boyunca daha az uyanmanıza yardımcı olabilir.

Muhabir: Öznur Demirbey