Sekiz parti, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen hakkında tahliye kararı verilmeyen Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Numan Kurtulmuş ile görüştü.
CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, TİP, EMEP ve Demokrat Parti tarafından yapılan toplantının ardından Meclis Başkanının olağanüstü toplantıyı reddinin açık bir hukuk ihlali olduğunu vurgulayan partiler ortak bir bildiri yayımladı.
Meclis'te bulunan İYİ Parti hariç diğer muhalefet partilerinin yayımladığı ortak açıklama şöyle:
(...) TBMM'de temsil edilen sekiz siyasi partinin grup başkanları, grup başkan vekilleri ve yeter sayıda milletvekilinin imzasıyla verilen söz konusu talebimiz karşısında, Meclis Başkanının takdir yetkisi değil, bağlayıcı yetkisi bulunmaktadır. Buna karşın Meclis Başkanının bu talebimizi reddetmesi, Anayasa'nın 93, İç Tüzük'ün 7. maddelerinin ihlali yanında, TBMM teamüllerinin çiğnenmesi ve bu alanda tamamen keyfiyetin hakim kılınması anlamını taşımaktadır. Somut durumdan çok öte, Meclis Başkanının ortaya koyduğu bu tutumla, bundan böyle ülkemizin karşılaşacağı önemli gelişmeler karşısında, TBMM'nin olağanüstü toplanarak ülke gündemine müdahale gücü tartışmaya mahal bırakmayacak bir hale getirilmektedir.
Bizzat Başkanı tarafından Meclis'in etkisizleştirme ve işlevsizleştirme çabalarının, mevcut iktidarın tutumundan ayrı değerlendirilemeyeceğinin farkındayız. Bu bağlamda ifade etmek isteriz ki, Meclis Başkanı; haklı, hukuka ve kamu yararına uygun taleplerimizi üzerinden siyasi karar üstünlüğü kurma durumundan kendisini çıkarmalıdır ve Meclis'in hukukunu korumalıdır.