Mahkeme kayıtlarına göre; 36 yaşındaki Ashlee Rochelle Stallings kasıtsız adam öldürme ve ağır yaralanmaya neden olan çocuk istismarı suçlamalarıyla tutuklandı. Stallings, 8 yaşındaki kızını dışarıdaki sıcaklık 35 dereceye ulaştığında otomobilin içinde bıraktı. Mahkeme, çocuğun sıcak çarpması sonucu beyin hasarı geçirdiğini açıkladı. Stallings; işyerindeyken çocuğunu arabada bıraktığını ancak klimayı açtığını ve çocuğunun yanına bıraktığı telefonla iletişim kurduğunu söyledi.

ÜŞÜDÜĞÜ İÇİN KLİMAYI KAPATMIŞTIR!

Çocuğun çok üşüdüğü için klimayı kapatmış olabileceğini düşündüğünü söyledi. Hata yaptığını ve sıcak havada çocuğu arabada bırakmaması gerektiğini kabul etti. Mahkeme belgeleri, Stallings'in 1.5 saat boyunca çocuktan haber alamayınca aracına döndüğünü, arka camı kırdığını ve talihsiz kızı tepkisiz bulduğunu ortaya koydu. Daha sonra telefonla yardım çağrısı yaptı.

3.5 SAAT İÇERİDE BIRAKMIŞ

Bir kaynak, Stallings'in kızını işine giderken 3.5 saat boyunca arabasında bıraktığını söyledi. Polis raporuna göre; ilk müdahale ekipleri, durumu kritik olan kıza yardım etmek için kadının aracına ulaştı. Daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Çocuk Güvenliği Direktörü Amber Rollins, "Rakamların arttığını görüyoruz ve hava çok sıcakken, bunun trajik bir yaz olacağından endişe ediyoruz" dedi.

KEFALETİ 250 BİN DOLAR

Kuruluş, bu trajedileri azaltmak için farkındalık yaratmak ve araç güvenliği önlemleri almak için mücadele ediyor. Cezaevi kayıtlarına göre; Stallings, 250.000 dolarlık kefaletle Mecklenburg İlçe Gözaltı Merkezi'nde tutuluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ