Fenerbahçe'de başkanlığa yeniden adaylığını koyan Ali Koç, transferdeki ilk bombasını patlatıyor. Başkan, Bundesliga gol krallığında Harry Kane'e kafa tutan Serhou Guirassy'nin transferinin bitirilmesi talimatını verdi.

İNANILMAZ TEKLİF

Fenerbahçe, 28 maçta 28 gol atarak Stuttgart'ın Bundesliga'yı Leverkusen'in ardından, Bayern'in önünde 2. sırada bitirmesinde önemli pay sahibi olan Gineli golcü için 17.5 milyon Euro bedelli serbest kalma bedelini ödemeye hazır.

Guirassy'nın aynı zamanda menajerliğini yapan babası Karamba ile görüşen Mario Branco, Stuttgart'ta aldığı maaşını 3'e katlamayı (4.5 milyon Euro civarında) teklif etti. Daha önce West Ham ve AC Milan'la görüşen Guirassy'nın babası yıllık 10 milyon Euro bedelli bir maaştan bahsetmişti. İki ekip de böyle bir rakamı ödemeyi düşünmediği için görüşmeler durmuştu.

TRANSFERE FORMÜLÜ

Ali Koç, 17.5 milyon Euro serbest kalma bedelini ödeyip Guirassy'yi almaya hazır. Ancak yılda 10 milyon Euro'dan 3 yıl için 30 milyon Euro, toplamda neredeyse 50 milyon Euro bedelli bir maliyetin altına girmeyi düşünmüyor. Bunun için formül arayan başkan, Serhou Guirassy'nin maliyetinin büyük kısmını kulübe yansıtmadan çözmenin araştırmasını yaptırıyor.

PAMUK ELLER CEBE

Guirassy şu an için Mourinho'dan onay alan ilk forvet. Eğer Portekizli teknik adam diretirse Koç, yönetici arkadaşlarını da devreye sokarak ve asıl yükü kendisi çekerek transferi bitirecek.

Muhabir: SERKAN BAYAR