Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk’un mutlaka alınmasını istediği çift yönlü orta saha oyuncusu için mutlu sona çok yakın. 

Daha önce Rusya’nın Zenit Kulübü’nden Marcus Wendel Valle da Silva’yı almak için yoğun çaba harcayan, ancak bir türlü Rus yöneticilerle anlaşamayan Galatasaraylı yöneticiler, rotayı Brezilya’ya çevirdi ve Palmeiras’ın 24 yaşındaki Kolombiyalı futbolcusu Richard Ríos Montoya için masaya oturdu. 

Richard2

Galatasaraylı yöneticiler, Copa America’daki performansıyla yıldızlaşan 24 yaşında ve 1.85 boyundaki yıldız oyuncu için Brezilya kulübüne 17 milyon (Yaklaşık 610 milyon TL) euro önerdi.

“GEREKİRSE BİR YIL BEKLERİZ”

Ancak Palmeiras Kulübü yöneticileri 20 milyon euro (Yaklaşık 720 milyon TL) istedi.

Richard6

Pazarlıklar kıyasıya sürerken, anlaşmanın 18 milyon euroya (Yaklaşık 646 bilyon TL) bitebileceği ve her an imzaların atılabileceği konuşuluyor.

Pazarlıkta Galatasaray’ın elini güçlü kılan ise, Richard Rios’un Palmeiras’la olan sözleşmesinin gelecek yıl bİtecek olması. Galatasaraylı yöneticiler, “Gerekirse bir yıl bekler bedavaya alırız” kozunu kullanıyor.

Richard10

Bu arada Richard Rios, Palmeiras ile 83 maça çıktı ve 5 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Kolombiya Milli Takımı'nın formasını da 13 kez sırtına geçiren Rios, 2 kez gol sevinci yaşadı. Hatırlanacağı gibi Copa America finalinde Arjantin ile Kolombiya final oynamış ve Arjantin uzatmalarda attığı golle maçı 1-0 kazanmıştı. 

Muhabir: LİLA OKYANUS