Şampiyonlar Ligi'ne Lille karşısında şansız bir şekilde veda eden Fenerbahçe; Avrupa'da yoluna, UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. UEFA Avrupa Ligi'nde direkt olarak gruplardan başlayacak olan Fenerbahçe, 2. torbada yer alıyor. 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne katılım payı olarak 4.3 milyon euro alacak. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezonla birlikte format değişti. 32 takımdan oluşan turnuva, bu sezonla birlikte 36 takımla düzenlenecek. UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi 30 Ağustos'ta yapılacak. Kura sonrası Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk karşılamasını 25 veya 26 Eylül'de oynayacak.

FENERBAHÇE'NİN UEFA AVRUPA LİGİ'NDE RAKİPLERİ KİMLER?

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi grup kurasına 2. torbadan katılacak. Yeni lig formatıyla beraber Şampiyonlar Ligi'nden elenen grup 3'üncüleri UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeyecek. İşte Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri:

UEFA AVRUPA LİGİ'NİN YENİ FORMATI NASIL?

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde her torbadan 2 takım olmak üzere toplam 8 farklı takımla 4'ü iç sahada 4'ü deplasmanda 8 maç oynayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezonla birlikte format değişti. 32 takımdan oluşan turnuva, bu sezonla birlikte 36 takımla düzenlenecek. Fenerbahçe'nin karşılaşacağı 8 rakibi 30 Ağustos'taki kura ile belli olacak. Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ndeki ilk maçını 44 gün sonra 25/26 Eylül tarihlerinde oynayacak. 8 maçın sonunda oluşacak puan tablosuna göre, ilk 8 sıradaki takım son 16 turuna 9. ile 24. sıralar arasındaki 16 takım play-off turuna yükselirken son 12 sıradaki takımlar elenecek.

JOSE MOURİNHO UEFA AVRUPA LİGİ İÇİN NE DEDİ?

Jose Mourinho, Lille maçı sonrası UEFA Avrupa Ligi için önemli açıklamalarda bulundu. Portekizli hoca, “Avrupa Ligi'nin yeni formatı neden böyle bilmiyorum. Buna adapte olmamız gerekiyor. Aralık ayına kadar üst üste maçlar oynamanıza sebep olan bir format. Umarım Süper Lig'deki rakiplerimiz için de aynı durum geçerli olur. Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray... Umarım Avrupa'da onlar da bu maçları oynarlar. Yeni format garip ama tabii ki para karar veriyor.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ