Cumhuriyet Halk Partisi’nde 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona ererken yeni Genel Başkan Özgür Özel şimdi de yerel seçimlere gözünü dikti. Yeni Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte birçok ilçenin belediye başkanını değiştirecek. Kurultay’dan güçlenerek çıkan İmamoğlu, İstanbul’da aday belirleme konusunda neredeyse tek yetkili olacak. 

EKREMIMAMOGLU

Yeni Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte birçok ilçenin belediye başkanını değiştirecek.

İşte o başkanlar:
 

BATTALILGEZDI

BATTAL İLGEZDİ- ATAŞEHİR



2009 yılından bu yana CHP’den Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi ilk bileti kesilenlerden. İlgezdi, üç dönemdir sürdürdüğü başkanlığa 2024 yerel seçimlerinde aday gösterilmeyecek. Battal İlgezdi, CHP’nin Ataşehir İlçe Kongresi’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Değişimin ne olduğunu bilmeden sen hangi değişimden bahsediyorsun? Neyin değişimi? Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin kariyer yapma yeri değildir” diyerek  ağır sözlerle yüklenmişti. Battal İlgezdi’nin CHP İstanbul Milletvekili olan eşi Gamze Akkuş İlgezdi de son kurultayda Genel Başkan Özgür Özel’in yüzüne karşı “Terbiyesiz” demişti.

BULENEKREM (1)


BÜLENT KERİMOĞLU-BAKIRKÖY



Cumhuriyet Halk Partisi, kalesi olarak bilinen Bakırköy’de bu kez zor durumda. Bunu gören Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu ikilisi 2014’ten bu yana başkanlığı yürüten Bülent Kerimoğlu’nun üzerini çizdi. Kerimoğlu, belediye başkanları toplantısında Ekrem İmamoğlu’na “Sizi koltuğa genel başkanımız oturttu. Siz seçimi tek başınıza kazanmadınız. Zoom toplantısı yapmak ahlaksızlıktır. Seçim kampanyasında “ben cumhurbaşkanı adayı değilim” demeyenler suçludur. Önseçim yapılmasını istiyorum. Eğer önseçim yapılırsa İBB Başkanlığına adayım” demişti. İmamoğlu ise “Böyle üslup olmaz. Bana hitaben konuşamazsın. En az dört kez hakaret ettin. Aynen iade ediyorum Ahlaksız sensin. Bakırköy’de sokakta gezemiyorsun gelmiş burada konuşuyorsun” şeklinde sert bir yanıt vermişti. Son yaptığı Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında ilçe halkı tarafından yuhalanan Kerimoğlu’nun kumar oynarken ve genç kadınlarla içkili masada görüntüleri sızmıştı.
 

SUKRUGENC (1)

ŞÜKRÜ GENÇ-SARIYER


2009’dan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sarıyer Belediye Başkanlığı görevini Şükrü Genç, Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla biliniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi öncesi kendisini üslubu konusunda uyaran Şükrü Genç’e “Tarafınızı seçin” diyerek rest çekti. İkilinin kurultayın ardından Büyükdere Fidanlığı konusunda yaptığı görüşmede yüzlerinin asık olduğu görüntülere yansıdı. Şükrü Genç’in de üzeri çizilen isimlerden olduğu belirtiliyor.

SERDILODABASI (1)

ŞERDİL DARA ODABAŞI-KADIKÖY


 

2019 yılında Kadıköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Şerdil Dara Odabaşı, aldığı siyasi yasağın ardından CHP İstanbul Eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yakınlığıyla biliniyor. Odabaşı’nın kurultayda “Kamuoyu ne bekliyor, Kılıçdaroğlu'nun bu nedenle seçilmesi durumunda işimiz daha kolay. Özgür Özel'in böyle bir çalışması olmadı, nereyi harekete geçireceği konusunda şüphem var. Kılıçdaroğlu kazandığında birlik beraberliği çok rahat geçeriz. Özgür başkanla beraber bu birlik beraberliği nasıl götürürüz bir şey söyleyemiyorum” sözleriyle kendi idam fermanını imzaladığı belirtiliyor.

ALIKILIC (1)

ALİ KILIÇ-MALTEPE
 

2014’ten bu yana Maltepe Belediye Başkanı olan Ali Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na son düzenlenen toplantıda, “Her şeye karşın şu an yürüttüğünüz görevden ayrılmakta kararlıysanız, CHP MYK PM Üyeliği yapmış, Genel Başkan Danışmanlığı görevi üstlenmiş ve 2 dönemdir Maltepe Belediye Başkanı seçilmiş bir arkadaşınız olarak diğer belediye başkanı arkadaşlarımızın da üstlenebilecekleri gibi ihtiyaç halinde sorumluluk altına girerek İBB Başkanlığına aday olabileceğimi belirtmek isterim. Fotoğrafa bir bütün olarak baktığımızda ne yazık ki içi doldurulamamış görünen bireysel ‘değişim’ talebinizin partimize ve ülkemize bir yarar getireceği kanısında değilim” demişti. Kılıç da 2024’te aday yapılmayacak isimler arasındaki yerini aldı.

ERDEMGUL

ERDEM GÜL-ADALAR

Adalar’da iyi bir performans gösteremediği konuşulan Belediye Erdem Gül de 2024 yerel seçimlerinde değiştirilecek isimlerden biri olarak gösteriliyor. Adalar’da artan vapur seferleriyle insan akışının fazlalaşması, buna karşın çöp sorunun çözülememesi, halk plajının pahalılığı ve diğer benzer sorunlar CHP Genel Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kadar yansımış durumda.   


Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu’nun Şişli’de kendisi ya da oğlu için belediye başkan adaylığı sözü aldığı öne sürülen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün bu talebini dikkate bile almayacağı belirtildi.

 

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK