Barındırdığı 16 bin 690 kişiyle kentin an az nüfuslu ilçesi olarak kayda geçen Adalar’ın muhtarları da burada görev yapmanın gururunu yaşıyor. İlçeye bağlı en büyük ada olan Büyükada’da Maden ve Nizam mahallelerinde 2 muhtar görev yaparken, Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada’da birer muhtar bulunuyor.

“MUHTARLIK DEDİĞİN İNANDIRICI OLMALI”

BÜYÜKADA Maden Mahallesi Muhtarı Rafet Garip 19 yıldır da muhtarlık yaptığını, mahallesinde nüfusa kayıtlı yaklaşık 9 bin kişinin bulunduğunu belirtti. Garip, muhtarlığın temel ögelerinin inandırıcılık ve güvenilirlik olduğunu, kendisinin bu özelliklerden dolayı tercih edildiğini ifade etti.

“BAŞKA YERLERDEKİNE BENZEMİYOR”

Heybeliada Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yay, ailesinin 1940’lı yıllarda adaya taşındığını, ilkokul, ortaokul ve liseyi burada okuduğunu anlattı. Ada kültürüyle yetiştiklerine ve 9 yıldır muhtarlık yaptığına dikkati çeken Yay, resmi kayıtlara göre adada 4 bin 400 kişinin yaşadığını aktardı.  

"TEK BAŞIMIZA MÜCADELE EDİYORUZ”

BURGAZADA Mahallesi Muhtarı Mustafa Biçer, hayatı boyunca Burgazada’da yaşadığını belirtti. Biçer 14 yıldır muhtarlık yaptığını bu süre zarfında  adaya 112 Acil Servis getirilmesi ve  Sait Faik Abasıyanık Müzesi’nin onarımı ve yeni haliyle hizmete girmesi gibi çok hizmet verdiğini söyledi.  

“KOORDİNASYON YAPIYORUZ”

Kınalıada  Mahallesi Muhtarı Erdal Aydın, 2 bin nüfüslü Kınalıada’daki yaşamı kasaba hayatına benzetiyor. İki dönemdir muhtarlık hizmeti veren Aydın, “Okulumuz, polisimiz, zabıtamız var. Burası ufak bir yer. Burada devletin halkla ilişkisini koordine etmeye çalışıyoruz” dedi. 

Büyükada Nizam Mahallesi’nin 96 yaşındaki muhtarı Şerif Ali Coşkuner, sağlık sorunları gerekçesiyle yeniden aday olmayacağını söyledi.

Kaynak: AA