Üsküdar Belediye Başkanı Sinan Dedetaş, 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın Paris'te düzenlendiği etkinlikler kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıtım amacıyla düzenlenen 'İstanbul Evi' organizasyonunda Belediye başkanlığı görevinin gayet iyi gittiğini belirterek  'İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?' sorusuna yanıt vermişti.

Sinem Dedetas Istanbul U Yonetmeye Hazirim

"GAYET HAZIRIM" DEMİŞTİ

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğlu olacağı ve yerini Sinem Dedetaş’a bırakacağı öne sürülüyordu ve Dedetaş, soruya verdiği 'Evet' yanıtıyla söylentileri doğrulamış oldu. Sinan Dedetaş "Bir buçuk yıl içinde İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?" şeklindeki sorusuna da "Gayet hazırım." demişti.

Sinemdedetas (1)

AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Dedetaş'ın bu çıkışı CHP'de tepkş çekmiş, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'sa, Dedetaş'ın adını vermeden "Siyasi kariyerizm zehirdir. Kariyerizm planına düşenler memleketin ve toplumun dertlerine sırtını döner, ülkenin içinde bulunduğu kaosu unutup kendi hesaplarına dönerler. Sol siyasette kariyerizm olmaz, dert arkadaşı olunur, sıra neferi olunur, eksiği tamam etmek için halka turap olunur. Halk bu zor günlerde verdiği mücadeleyi birilerinin kariyer planı için yapmıyor." açıklaması yapmıştı. 

Cok Tartisildi Ve Sinem Dedetas Harekete Gecti Od4G

ÖZÜR DİLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Gazeteci Şaban Sevinç, Sinem Dedetaş’ın bu sözleri nedeniyle partililerden özür dilediğini iddia etti ve şöyle dedi: “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve 26 İstanbul ilçe belediye başkanı toplantı yaptı. Rutin bir toplantıydı. Sinem Dedetaş, ifadesi nedeniyle ‘Ben zamansız, yanlış bir ifade kullandım' diyerek, Ekrem İmamoğlu’ndan, Özgür Çelik’ten ve 26 belediye başkanından o ifadesi nedeniyle özür diledi."

Kaynak: DEMET SAROVA